dissabte, 24 de març del 2012

Negociem les retallades ?

resum
A mitjans d’aquest mes s’ha aprovat la Llei de mesures fiscals i financeres que acompanya els pressupostos del 2012. Com ja sabeu aquesta llei escombra un munt d’acords sobre drets i condicions laborals dels treballadors/es públics de les universitats públiques catalanes, drets que s’han anat aconseguint al llarg de molts anys de lluites

Davant d’aquest escenari, que ens situa en un nou context sociolaboral, des de la Secció Sindical de la Intersindical-CSC a la UPF creiem que el que toca fer ara és plantar-se, mobilitzar-se i no participar de cap procés de negociació que suposi la implementació de retallades de drets socials i laborals.

Tot i així, malgrat aquesta convicció, els representants de la Intersindical-CSC a la JPAS pensem que és un exercici de coherència i responsabilitat recollir el sentir del PAS, alguns dels quals demanen ”negociar” la implementació d’aquestes retallades per, si més no, pal·liar part de l’impacte que tindran sobre les condicions laborals del PAS de la UPF.


Per això al plenari del proppassat dimecres 14 de març (el segon de set intents),  vam proposar que la JPAS, juntament amb el Comitè del PAS Laboral, convoqués una Assemblea de treballadors/es del PAS per tractar els punts següents:


  • Consultar al PAS sobre si s’ha de negociar o no la implementació de les mesures (retallades) incloses als pressupostos del 2012 i la llei que els acompanya, que tot just s’acaba d’aprovar al Parlament.

Aquesta proposta va ser rebutjada, no aprovada, amb el vot en contra de totes les representants de la Junta dels sindicats majoritaris (CCOO i UGT).



1 comentari:

  1. Creieu que la forma més adient de defensar els drets dels treballadors és no negociar res?

    Que creieu que pensarien els treballadors si arribat el mes de juliol no poguéssim fer, per exemple, jornada reduïda per les maleïdes 37,5h setmanals?

    Encara penseu que podem exercir algun tipus de pressió per aconseguir millores sense seure a parlar? Es que som la RENFE o TMB i no m'havia adonat?

    Només són reflexions però m'esgota molt veure les postures sindicals actuals...

    ResponElimina