divendres, 22 de juny del 2012

VALORACIÓ ELECCIONS SINDICALS PAS-F 2012

Companyes i companys,

Les persones que formem part de la llista de la Intersindical-CSC volem agrair la confiança i el suport rebut. Sabem que és un repte i una responsabilitat.

Valorem positivament la participació que ha estat del 63,5% que constata, al nostre parer, la voluntat del PAS de dotar-se d'una eina de representació unitària que defensi amb una única veu els interessos del PAS-F.

Tot i així, l’augment del vot en blanc, que entenem com a vot crític, i l’abstenció ens ha de fer reflexionar a tots els que hem sigut representants de la Junta sortint, molts dels quals repetim, que cal treballar per arribar a acords, possibilitar que més enllà de les legítimes propostes dels diferents sindicats, la JPAS esdevingui una eina potent del PAS i que amb el seu suport puguem plantar cara davant aquestes mesures tan regressives en drets laborals.

Els resultats ens donen una majoria no esperada, que esperem saber gestionar amb la humilitat necessària però sense renunciar als nostres principis:

-     Reforçar el paper de la JPAS com a òrgan unitari de representació dels treballadors/es del PAS-F.

-     Garantir el funcionament regular i democràtic de la Junta, valorant i sumant les aportacions de tots els representants i el treball en comú, tot cercant el consens sempre que sigui possible.

-     Informar periòdicament del treball i propostes desenvolupades dins la Junta, fent ús de les diferents eines i canals de comunicació (avisos Campus, Fulls Informatius, web, assemblees, ...)

-     Promoure la participació dels treballadors/es, amb la promoció d’Assemblees, ratificació dels acords per part del PAS, establir canals de comunicació directa entre les treballadores i la Junta.

-     Des de la Intersindical-CSC continuarem participant en espais unitaris i assemblearis, com l’Espai Àgora UPF i la PUDUP, on confluïm membres dels tres col·lectius de les 7 universitats públiques catalanes.

 A partir dels principis i punts exposats més amunt, manifestem la nostra voluntat i el nostre compromís de treballar de manera unitària, democràtica i participativa, tant en els òrgans de representació, a la JPAS, com en els espais assemblearis i unitaris.

Tal i com apuntaven en la introducció del nostre programa, estem assistint a un canvi de model social amb el desballestament de serveis públics com l’educació i la sanitat i l’agreujament sistemàtic i progressiu de les condicions laborals i de vida de la classe treballadora (atur, precarietat, pobresa...). A la UPF, com a la resta d’universitats, la llista de drets retallats és llarga i prou coneguda i no podem ni volem acceptar que no hi ha res a fer.

Ara no s’hi val a badar, d’aquí pocs dies emplaçaran a la JPAS per començar a parlar de la implementació de la jornada imposada de 37,5h. Més enllà del nostre posicionament com a sindicat del qual ja us hem informat a bastament, és fonamental que la JPAS, recollint el treball d’aquest anys passats i les propostes de molts membres del PAS, es posi a treballar.

Caldrà la unitat i la força de tot el PAS, de tota la comunitat universitària, si realment volem aturar la pèrdua constant de drets socials i laborals, defensar unes condicions de treball dignes i una universitat pública, de qualitat, al servei i a l’abast de tota la societat.


Ens posem a treballar.

Ni un PAS enrere !

Secció Sindical de la Intersindical-CSC a la UPF






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada