dissabte, 28 d’abril del 2012

Manifest conjunt de la Intersindical-CSC i la COS amb motiu de la celebració del 1r de maig

Ni retallades ni dictadura del capital
SOBIRANIA NACIONAL I ECONÒMICA


La classe treballadora patim una ofensiva contra els nostres drets i llibertats per part d’organismes no democràtics com el BM i l’FMI i aplicats en contra la voluntat popular. Als Països Catalans les conseqüències de la submissió a les polítiques capitalistes es veuen agreujades per la falta d’un estat propi que ens permeti adoptar mesures per fer-hi front. Patim un espoli fiscal que no ens permet aplicar polítiques socials avançades i una política centralista que prioritza les grans infraestructures i la connexió amb Madrid per sobre infraestructures sostenibles que afavoreixin l’equilibri territorial i la vertebració econòmica del País.

Reclamem la plena sobirania nacional i econòmica. El deute que l’Estat es nega a pagar a la Generalitat posa de manifest la incapacitat per decidir en matèria econòmica que perpetua la dependència d’un Estat que no compleix. Alhora els recents canvis de governs elegits democràticament a Grècia, Itàlia i Portugal per tecnòcrates pròxims al BM i l’FMI posen de relleu que sense sobirania econòmica tampoc existeix la sobirania política.

Exigim sobirania econòmica que és la capacitat de decidir democràticament l’ordenació que necessitem per garantir un model econòmic sòlid basat en l’economia productiva. Alhora la sobirania econòmica ha d’anar acompanyada d’un Marc de Relacions Laborals dels Països Catalans que garanteixi els drets laborals, unes condicions de treball dignes i dignifiqui els nostres salaris i pensions.


Visca el 1r de maig!
Visca la classe treballadora!
Visca la terra!

Intersindical-CSC / COS
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada