dimecres, 24 de gener del 2018

2018. Any I de la república 


L’escalada repressiva i criminalitzadora contra l’independentisme continua. Dos professors de la UPF i membres de la I-CSC assetjats. 

Hem acabat el 2017 amb la ampliació, per part del jutge Llarena, del nombre d’imputats per un inexistent delicte de rebel·lió amb la inclusió en el sumari, entre d’altres, de l’ex-diputada Mireia Boya, que en les darreres eleccions sindicals tancava la llista de la I-CSC al Comitè d’Empresa del PDI.

I hem començat el 2018 amb la notícia que finalment processen l’Hèctor López Bofill, cap de llista per la I-CSC per la mateixa candidatura i actualment vicepresident del Comitè d’Empresa, per les seves opinions polítiques expressades via twitter.

Poca cosa podem afegir als milers d’opinions que des del món jurídic i polític denuncien el caràcter cada cop més demofòbic i bel·ligerant de l’Estat.
Tampoc no cal tornar a repetir de quina manera s’està subvertint l’ordenament jurídic per part de l’estat i conculcant drets fonamentals individuals i col·lectius com el d’expressar i defensar pacíficament idees polítiques.

Però si que volem tornar a denunciar que aquestes imputacions i processaments injustificats i arbitraris contra qui defensi i actuï de manera pública en defensa de les llibertats individuals i col·lectives del nostre poble s’emmarquen dintre d’una dinàmica de criminalització de la dissidència política. Especialment quan aquesta dissidència planteja la legitimitat del dret a l’autodeterminació del nostre poble, la legitimitat del referèndum o quan exigeix la restitució del govern legítim de la República Catalana.

I això passa perquè l’Estat espanyol no està disposat a permetre el qüestionament de les estructures postfranquistes sorgides en la transacció del 78, estructures que garanteixen i perpetuen el privilegis d’uns pocs enfront els drets de molts i farà tot el que estigui a les seves mans per defensar l’actual statu quo. Enfront d’això i malgrat la criminalització del moviment per la independència, malgrat els processaments, els empresonaments, la intervenció econòmica i política, combatrem pacíficament i col·lectivament l’intent d’anorreament del nostre poble.

Seguirem lluitant, dempeus, per la Llibertat i la justícia social. Perquè es faci efectiu el mandat sorgit l’1 d’octubre. Perquè entre tots i totes construïm una República Catalana justa i solidària

Tot el nostre suport als nostres companys Mireia Boya i Hèctor López Bofill ! 

Visca la república Catalana. Visca la classe treballadora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada