dilluns, 4 de juny del 2018


LA TASCA DELS I LES CLAUSTRALS MEMBRES DE LA INTERSINDICAL-CSC A LA UPF

A més de les moltes esmenes presentades amb motiu de la proposta de reforma dels estatuts de la UPF del 2016 -reforma aturada de moment però aplicada en gran manera, de facto- en cada Claustre els i les claustrals de la Intersindical-CSC impulsem, donem suport o presentem mocions en relació a qüestions de la vida universitària únicament o sobre temes d'actualitat social i política en què considerem que la UPF, en aquest cas el seu Claustre, ha de posicionar-se.

Des d'aquest blog volem publicitar aquestes mocions, declaracions i comunicacions que impulsem com a claustrals per tal que no es quedin només en l'àmbit de la nostra comunitat universitària. Per fer saber a tothom que hi estigui interessat no només que les universitats estem compromeses amb la societat, sinó també per visibilitzar que la nostra tasca sindical no es limita a la defensa de les condicions laborals del PDI i PAS de la universitat, sinó que, des d'una concepció de la Universitat com a eina de transformació social i de denúncia i crítica de tots els poders, ens impliquem a fons en la millora de les condicions de vida del poble treballador català, en la defensa de la nostra cultura, la nostra llengua i els drets polítics de tothom. Actuem en tots els espais possibles i respecte de tot alló que considerem ens ateny com a sindicalistes, ciutadans i membres de la comunitat universitària.

Claustre 28 de maig del 2018


El passat 28 de maig del 2018 es va celebrar un Claustre a la UPF en què es va debatre entorn del punt de l'ordre del dia: “Universitat i Ciutadania. El paper de les universitats en el debat social”.

Claustrals de la I-CSC vam presentar una comunicació en relació a aquest tema, comunicació producte d'un debat previ produït ja fa uns mesos entre afiliats de la I-CSC de l'àmbit universitari. A més vam impulsar mocions en relació amb el context polític al nostre pais en col·laboració amb els i les claustrals de les organitzacions estudiantils SEPC, FNEC i Alternativa UPF.

Totes elles han estat aprovades pel Claustre de la universitat. Us passem l'enllaç amb les motivacions dels i les proponents, així com la declaració aprovada per si les voleu consultar:

Declaració del Claustre de la Universitat Pompeu Fabra en defensa dels drets civils. Aquesta declaració ha estat consensuada a la Taula del Personal Universitari de Catalunya i, amb petites adaptacions ha estat presentada a altres Claustres de la resta de les universitats del territori de la República Catalana.

Declaració del Claustre de la Universitat Pompeu Fabra en resposta a la manca d'equitat de la judicatura del règim espanyol 

Moció del Claustre de la Universitat Pompeu Fabra demanant d’honorar i perpetuar la memòria del Primer d’octubre del 2017.

Declaració del Claustre de la Universitat Pompeu Fabra sobre la sentència del judici de la Manada i en solidaritat amb la cíctima maltractada per aquesta sentència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada